BIOGRAPHY | GALLERY

BIOGRAPHY / PRESS & AWARDS / GALLERY

BIOGRAPHY

Michael Heaven is a very talented male solo singer, a stylish contemporary performer with a truly special voice.

Smooth and rich, his vocal performances will capture the hearts and imagination of any audience, an enchanting musical experience.


He possesses a diverse repertoire that encompasses an eclectic mix of genres and styles from the 50's to the 70's till now.

Hits of Engelbert Humperdinck, Tom Jones, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Paul Anka, Elvis Presley, Roy Orbison, Neil Diamond, Gilbert O'Sullivan, Glen Campbell, Andy Williams, Perry Como, Marvin Gaye, The Four Tops, The Temptations, Sam Cooke, Billy Paul, Lou Rawls, Barry White, Gloria Gaynor, The Doobie Brothers and many more ...


With such an exciting range of songs, he can perform bespoke set lists to create the perfect complimentary ambiance for your event. So if you're looking for something a little bit more upbeat; disco, soul swing, or some smooth and soulful ballads; he has something for every occasion.


His performances aren't just about the singing!

This smooth crooner has a natural talent to engage and interact with any size of the audience.


He is a favorite of national as well as international audiences and the interactive element of his show is always a huge hit with all!


Michael Heaven is an experienced artist during gala dinners, corporate functions, weddings, company & private parties, open-air events, senior happenings, etc...


With his incredible vocal talent, amazing live production, and exciting interaction he makes sure that each performance is a grandiose event!


More info & booking details? ... Please don't hesitate to get in touch with us!

We look forward to hearing from you and gladly assisting you further.


With Warmest Regards,


AEMB | artists entertainment management belgium


Office Michael Heaven (Belgium based)

+32 (0) 475 617 435

info@aemb.be

NL - BIO 2022

Michael Heaven


Geboren te Sint-Niklaas op 2 december 1983.


Michael volgde een opleiding aan de befaamde Hotelschool "Ter Duinen" in Koksijde en deed stages in Engeland. In totaal leefde en werkte hij daar 9 jaar. Toen hij werd opgemerkt in Londen door de manager van de hotelketen, kreeg hij de kans om de muzikale omlijsting te verzorgen van prestigieuze feesten.


In 2009 keerde Michael terug naar eigen land. Hij besloot zich te concentreren op zijn grootste liefde en passie: de muziek en zijn zangcarrière. Het repertoire van Engelbert Humperdinck was hem toen al lang niet vreemd. Toen hij 11 à 12 jaar was, verbleef hij veel bij zijn grootouders en daar luisterde hij veel naar de plaatjes die ze hadden. Vandaag vormt dat Humperdinck repertoire de rode draad tijdens de vele optredens in binnen- en buitenland.


Met de single “Dommage Dommage” bracht Michael eind 2016 een eerbetoon aan zijn mentor Engelbert Humperdinck. Voor Michael ging dan ook een droom in vervulling toen hij op 24 juni 2017 in de Antwerpse Stadsschouwburg het podium mocht delen (als allereerste en enige Belgische artiest) met zijn grote voorbeeld. Samen brachten ze daar het nummer “Dommage Dommage”. Hiervoor kreeg hij in september 2017 van het Internationaal Broederschap Het Gulden Vlies Brugge de onderscheiding voor “De Meest Opvallende en Veelbelovende Carrière”. Intussen was de crooner bezig met de show “Tom Jones meets Engelbert Humperdinck”, die hij op 24 september 2017 samen met Doran bracht in het Cultureel Centrum “De Herbakker” te Eeklo.


Op 14 november 2017 zong hij, samen met Garry Hagger, op de wielerpiste in het Gentse Kuipke op de tonen van zijn single “Only The Strong Survive”, het officiële strijdlied voor de renners en hun publiek van de beroemdste wielerzesdaagse.


In 2019 trok Michael naar de wereldberoemde Abbey Road Studio’s in Londen en bracht een eerbetoon aan Cilla Black met zijn versie van “You're My World”, het nummer dat zij uitbracht op 7 mei 1964 en wat hij op dezelfde dag 55 jaar later ook deed. Pittig detail, Michael zong het nummer in dezelfde Abbey Road Studio 2 en met dezelfde Neumann microfoon als Cilla 55 jaar eerder. In de UK vertoont men veel interesse voor de versie van Michael. Van zodra de lockdown en quarantaine regel in het Verenigd Koninkrijk worden opgeheven, wacht Michael Heaven daar een media promotoernee gekoppeld aan de release van “You’re My World” aldaar.


In 2017 dook Soul Crooner Michael Heaven in de studio voor de opname van een prachtige swingende remake van de Billy Paul discohit uit 1977 “Only The Strong Survive”, origineel uit 1968 van de Amerikaanse soulzanger Jerry Butler. Naast de originele Engelse versie nam Michael in de studio ook een Nederlandstalige versie op, waarvan hij zelf de tekst schreef, “Hou Er De Moed Maar In”.

In Coronatijd werd het nummer door menige radiozenders opgemerkt als het ultieme “Feel Good” nummer. Om iedereen een hart onder de riem te steken besloten Michael en z’n management het nr te re-releasen en het “GRATIS” verkrijgbaar aan te bieden via een download op zijn website.


Naast ultieme “Feel Good” song in Corona tijd werd het nummer “Hou Er De Moed Maar In” van Michael Heaven ook opgemerkt door de Stichting Tegen Kanker.
In december 2019 werd het Kerstconcert "Michael Heaven, A Heavenly Christmas featuring The Unlimited Strings" uitgezonden op maar liefst drie televisiezenders.


In 2019 was Soul Crooner Michael Heaven ook één van de toppers op de affiche van “Fiesta Blanca” in het Spaanse Torrevieja. Het werd een zeer gesmaakt optreden waardoor Michael in 2020 opnieuw werd geboekt maar helaas was Corona de grote spelbreker en werd het uitstel tot na de Corona. Ondertussen staat de nieuwe datum geboekt in de agenda, “Fiesta Blanca” 2022 zal doorgaan op dinsdag 4 oktober 2022.


In 2021 in volle “Pandemie” investeerde het management van Michael Heaven in een professionele multi-camera opname met maar liefst negen broadcast camera’s van een Live concert met zijn groot orkest dat eind juni 2021 werd gestreamed. Deze stream kan worden herbekenen op het YouTube kanaal van Michael Heaven met de link:  https://m.youtube.com//watch?v=ocb_yg7oo6Y


Net als voor de rest van de entertainmentwereld was 2021 een rampjaar voor Michael Heaven met geen enkel optreden.


Eind 2021 kwam eindelijk de relance en nam Michael gelijk een vliegende start in de media. In december werd het Kerstconcert "Michael Heaven, A Heavenly Christmas featuring The Unlimited Strings" in Vlaanderen op TV OOST en MENT TV uitgezonden.


Ook het nieuwe jaar 2022 werd veelbelovend ingezet. In februari 2022 werd het Valentijnconcert "Everlasting Love from Michael Heaven with his Allstars Band featuring The Unlimited Strings" bij TV OOST uitgezonden.


In 2022 staan reeds een aantal leuke optredens op de agenda en wordt er nagedacht over een nieuwe zomer single …


Copyright Guy Broeckhove

PRESS, AWARDS & HIGHLIGHTS

AWARD

In September 2017, Michael was bestowed with the award "Most Prominent and Promising Career" by the International Brotherhood The Golden Fleece Bruges during a gala evening at The Crowne Plaza Hotel in Bruges, Belgium

SPECIAL DUET

with Garry Hagger in 't Kuipke, Ghent

Michael sang a special duet of his hit single

"Only The Strong Survive" together with fellow Belgian singer Garry Hagger at the opening night of The Lotto Sixth of Ghent in 2017.

The song became the official anthem that year of The Sixth of Ghent and was played each night before the race started.

GEFV46323034
GEFV46320031
GEFV46322033

PRESS

GALLERY

© 2022 by Michael Heaven

All Rights Reserved